Logo BIP Logo ePUAP
Biuletyn Informacji Publicznej
herb jednostki
Specjalny Ośrodek Szkolno -Wychowawczy w Międzychodzie
System eBoi

eBoi
Jak załatwić sprawę?

System eWrota

eWrota
BIPy jednostek organizacyjnych.

ZAPYTANIE OFERTOWE - Wynajem pomieszczeń kuchennych oraz organizacja żywienia dla uczniów szkoły.

 

ZAPYTANIE OFERTOWE

 


1. Przedmiot zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest wynajem pomieszczeń kuchennych w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Międzychodzie oraz organizacja żywienia dla uczniów szkoły.

2. Opis szczegółowy:
Przedmiot zamówienia stanowią następujące pomieszczenia o łącznej powierzchni 134,20 m2:
1. kuchnia - 85 m2
2. obieralnia - 16 m2
3. magazyn nr 1 - 16 m2
4. magazyn nr 2 - 5,20 m2
5. pomieszczenia socjalne- 12 m2

 

3. Obowiązki Najemcy. Szczegółowy zakres obowiązków Najemcy określać będzie umowa najmu. Należeć do nich będą m. in.:

1. Wydawanie posiłków oraz obsługiwanie funkcjonowania kuchni i stołówki własnym
personelem.

2. Wydawanie posiłków, które winny być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej
i przygotowywane zgodnie z:

  1. zasadami racjonalnego żywienia,

  2. z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. 2020 poz. 2021 ze zm.),

  3. normami żywienia oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia,

  4. z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. 2016 poz. 1154).

3. Wykonawca zobowiązany będzie do żywienia uczniów korzystających z obiadów
refundowanych
.

4. Koszty związane z realizacją zamówienia:

1. Opłata czynszu za wynajem pomieszczeń: kwota ta wynikać będzie z zaproponowanej w swojej ofercie stawki przez wybranego przez Wynajmującego Najemcę. Do czynszu doliczana będzie zryczałtowana opłata za centralne ogrzewanie oraz gaz ziemny (w przypadku gazu rozliczanie zużycia na podstawie wskazań sublicznika).

2. Opłata za wodę i energię elektryczną według wskazań subliczników.

3. Opłata za wywóz śmieci zgodnie z aktualną ilością pojemników przynależnych wyłącznie
do kuchni (na podstawie informacji w tym zakresie uzyskanych od Najemcy).
4. Najemca zobowiązany będzie, w czasie trwania umowy najmu, do dokonywania na własny koszt bieżących remontów lokalu niezbędnych do utrzymania go w dobrym stanie technicznym, a w szczególności:

  1. malowania pomieszczeń- wg wspólnych ustaleń Wynajmujący - Najemca.

  2. wykonywania napraw i bieżącej konserwacji sprzętu wewnątrz lokalu oraz ich
    wymiany,

  3. wykonywania bieżących przeglądów instalacji gazowej,

  4. utrzymania lokalu i jego otoczenia w należytym stanie sanitarno - porządkowym,
    m. innymi napraw związanych ze zwykłym korzystaniem z przedmiotu najmu.

  5. Najemca lokalu, poza naprawami wymienionymi powyżej zobowiązany będzie do
    usuwania wszelkich szkód powstałych z jego winy lub będących następstwem normalnego
    zużycia.

5. Termin realizacji zamówienia: umowa zostanie zawarta na okres: od dnia 1 września 2022r.
do dnia 31 sierpnia 2023 r.

6. Obowiązki Wykonawcy:

1. Używać wynajmowane pomieszczenia w sposób odpowiadający ich przeznaczeniu.
2. Przeprowadzać w czasie trwania wynajmu na własny koszt bieżącą konserwację pomieszczeń, urządzeń i sprzętu.

3. Regularnie dokonywać opłat za wynajem i za zużyte media (woda, gaz, energia elektryczna, wywóz nieczystości stałych itd.) na podstawie wystawionych przez ośrodek rachunków.
4. Przestrzegać przepisów prawa w zakresie ochrony przeciwpożarowej, bezpieczeństwa i higieny pracy, zasad zbiorowego żywienia oraz ochrony mienia.

5. Wyposażyć kuchnię i inne pomieszczenia w wyposażenie i sprzęt niezbędny do prowadzenia działalności.

 

7. Składanie i otwarcie ofert:

1. Każdy wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę.
2. Oferty należy w nieprzejrzystych, zalepionych i nienaruszonych kopertach.
3. Koperta zewnętrzna winna być zaadresowana:
Specjalny Ośrodek szkolno -Wychowawczy w Międzychodzie oraz opisana: Oferta na wynajem pomieszczeń kuchennych oraz prowadzenie stołówki.

8. Miejsce oraz termin składania i otwarcia ofert:

1. Ofertę należy złożyć w terminie do dnia 20 czerwca 2022 r.- godz.10.00 w formie pisemnej (osobiście w sekretariacie szkoły lub listownie z zastrzeżeniem, że w przypadku przesyłek listownych liczy się data wpływu do szkoły) na adres:

Specjalny Ośrodek Szkolno- Wychowawczy w Międzychodzie

ul. św . Jana Pawła II 6b 64-400 Międzychód

2. Wykonawca może, przed upływem terminu składania ofert, zmienić lub wycofać ofertę.
3. Ofertę złożoną po terminie zwraca się bez otwierania.
4. Otwarcie ofert nastąpi w dniu 20 czerwca 2022 r. o godz. 12.00 w siedzibie Zamawiającego.

9. Kryteria oceny ofert.

Dyrektor placówki oświatowej podpisze umowę z oferentem, którego wybiera komisja konkursowa zgodnie z n/w kryteriami oceny oferty:

1.Przedstawienie „biznes planu” na prowadzenie kuchni wraz z organizacją żywienia
dla uczniów placówki: - punktacja za to kryterium od 0-10 punktów

2. Odpowiednie kwalifikacje i doświadczenie w pracy w żywieniu zbiorowym potwierdzone
dokumentami:
a. cena za proponowane posiłki: zupa, drugie danie, kompot, śniadanie, kolacja,
b. różnorodność proponowanego menu, zgodnie z wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia (przykładowe jadłospisy obejmujące co najmniej 5 dni żywienia),
- punktacja za to kryterium od 0-5 punktów
3.Wysokośc proponowanej stawki czynszu za wynajem kuchni wraz z pomieszczeniami
gospodarczymi: - punktacja za to kryterium od 0-3 punktów

4.Liczba zatrudnionych osób: - punktacja za to kryterium od 0-3 punktów

5. Po spełnieniu wymogów formalnych o wyborze decydować będzie ilość przydzielonych
punktów. Najwyższa łączna liczba przyznanych punktów wyłoni oferenta do podpisania
umowy.

 

10. INNE POSTANOWIENIA I INFORMACJE

Oferent po wcześniejszym zgłoszeniu (minimum 1 dzień przed) może zapoznać się ze
stanem kuchni i pomieszczeń przynależnych.

Wizja lokalna możliwa jest w okresie od 02 czerwca do 15 czerwca 2022 r. w godzinach od 12.00 do 15.00.

  1. Umowa w sprawie realizacji zamówienia zawarta zostanie z uwzględnieniem
    postanowień wynikających z treści niniejszej oferty.

  2. Zamawiający podpisze umowę z Wykonawcą, który przedłoży najkorzystniejszą ofertę.

  3. Wykonawca, którego oferta zostanie przyjęta jest zobowiązany do podpisania umowy -
    najpóźniej do 30 czerwca 2022 r.

  4. W przypadku rezygnacji wybranego Wykonawcy bądź nie podpisania umowy
    z Wykonawcą, który wygrał konkurs, z innych przyczyn, niezależnych od
    Zamawiającego, komisja ma możliwość wyboru kolejnej oferty w ciągu 1 tygodnia.

  5. Oferty posiadające braki formalne nie będą rozpatrywane.

  6. Informacja o wyniku konkursu będzie niezwłocznie upowszechniona przez
    umieszczenie na tablicy informacyjnej oraz opublikowana na stronie internetowej
    szkoły.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

Załączniki do pobrania

Ogłoszenie do pobrania
1 ZAPYTANIE_OFERTOWE_kuchnia.pdf (PDF, 537KB) 2022-05-23 17:12:31 537KB 172 razy

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Akcja Osoba Data
Dodanie dokumentu: Krzysztof Krzyżaniak 20-05-2022 19:50:44
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: Krzysztof Krzyżaniak 20-05-2022
Ostatnia aktualizacja: Krzysztof Krzyżaniak 02-06-2022 09:58:01