Świadczenie usług cateringowych - obiady szkolne dla Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Międzychodzie
Międzychód, 08.08.2022
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
ul. św. Jana Pawła II 6b
64-400 Międzychód
Zapytanie cenowe dla zamówienia publicznego o wartości nieprzekraczającej
równowartości 130.000,00zł
na świadczenie usług cateringowych obiadów szkolnych dla Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Międzychodzie
W związku z prowadzonym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego
o wartości nieprzekraczającej równowartości 130.000,00zł Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Międzychodzie zwraca się z prośbą o przedstawienie oferty cenowej wykonania zamówienia obejmującego i uwzględniającego poniższe wymagania:
1. Przedmiot zamówienia/opis:
Przedmiotem zapytania jest przygotowanie obiadu szkolnego na rzecz Zamawiającego, w tym przygotowanie, dostarczanie i wydanie podczas przerwy obiadowej w godz. 13:05-13:25 obiadu wraz z zastawą stołową, dla ok. 30- 40 uczniów SOSZW w Międzychodzie. Posiłki obejmują: dwudaniowy obiad szkolny w formie: zupa plus drugie danie, posiłki można zamawiać osobno (tylko zupa lub drugie danie po wcześniejszym zgłoszeniu zapotrzebowania).
2. Warunki udziału w postępowaniu:
- Warunki dotyczące jakości i ilości przygotowywanych posiłków:
- zupa: gramatura nie mniej niż 250 ml i kaloryczność nie mniej niż 200 kcal,
- drugie danie: gramatura nie mniej niż 500 gram i kaloryczność nie mniej niż 700 kcal,
- jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu,
- potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
- w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone,
- do przygotowywania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych, dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz,
- umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli,
- zupy powinny być sporządzane na wywarze warzywno–mięsnym,
- posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
- Warunki dotyczące uprawnień:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania tj. posiadają aktualne zezwolenie - decyzję Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, stwierdzające spełnienie wymagań higieniczno-zdrowotnych do żywienia zbiorowego oraz możliwości prowadzenia cateringu.
- Warunki dotyczące transportu posiłków:
Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności). Transport posiłków powinien odbywać się w termosach termoizolacyjnych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania odpadów żywnościowych, termosów oraz ich mycia i wyparzania.
- Sposób zamawiania dostarczanych posiłków:
Liczba dostarczanych posiłków uzależniona będzie od frekwencji uczniów w Ośrodku, w związku z czym zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych obiadów w trakcie realizacji usługi. W przypadku zmniejszenia liczby żywionych osób, Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia mniejszej liczby obiadów,a Wykonawca nie będzie z tego tytułu dochodził żadnych roszczeń. Osoba wyznaczona przez Dyrektora Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Międzychodzie będzie przekazywała informację o przewidywanej liczbie posiłków telefonicznie w dniu dostawy do godziny 9.30. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia dziesięciodniowego jadłospisu, zawierającego m.in. informacje o wartości kalorycznej posiłków oraz występujących alergenach na 4 dni przed pierwszym dniem dostawy i każdym następnym dziesięciodniowym okresem żywienia, w celu akceptacji przez Kierownika SOSZW. Zamawiający w terminie do dwóch dni naniesie ewentualne poprawki, które Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa.
- Sposób podawania posiłków:
- wykonawca dostarcza posiłki na określoną godzinę podaną przez Zamawiającego -standardowo 13:05-13:25,
- wykonawca dostarcza wraz z posiłkiem czystą, wyparzoną kompletną zastawę stołową, w szczególności sztućce, talerze, miski, kubki, szklanki, a także sprzęt kuchenny potrzebny do rozdzielenia obiadów, obowiązkiem Wykonawcy jest codzienny odbiór oraz dokładne mycie i wyparzenie naczyń,
- dystrybucją posiłków zajmować się będą pracownicy Wykonawcy
- odpady żywnościowe pozostałe po spożyciu posiłków są codziennie usuwane przez Wykonawcę.
- Zamawiający zastrzega sobie prawo do codziennej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków:
- zupy - temperatura 75 °C (+/-3°C),
- II danie - temperatura 65°C (+/-3°C),
- dodatki (surówki itp.) 30°C (+/-20°C).
- W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do:
- świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz.U. 2020 poz. 2021),
- do przestrzegania norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności,
- świadczenia usługi zgodnie z normami HACCP i zaleceniami Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
- Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb uczestników, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (np. 3 posiłki z zaleceniami diety bezglutenowej, cukrzycowej uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików).
- Wykonawca wystawiać będzie faktury/rachunek za każdy miesiąc, zgodnie z faktycznie dostarczaną liczbą posiłków na podstawie przedłożonego do akceptacji Zamawiającemu załącznika, określającego liczbę osób dla których zamówiono i dostarczono posiłki w każdym dniu. Płatności przekazywane będą na wskazany numer konta w terminie do 21 dni, po przedłożeniu faktury lub rachunku (nie częściej niż raz na miesiąc)
- W czasie sytuacji epidemicznej związanej z SARS-CoV2 Zamawiający zastrzega sobie prawo do wyboru sposobu dostarczania posiłków w naczyniach jednorazowych lub hermetycznie zamkniętych bez ponoszenia dodatkowych kosztów.
3. Termin realizacji zamówienia:
Termin realizacji usług - od 02.września 2022r. do 30 grudnia 2022r. w dni robocze, tj. od
poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerwy świątecznej, dni ustawowo lub
dodatkowo wolnych od zajęć w SOSZW w Międzychodzie.
4. Informację o kryteriach/wagach punktowych lub procentowych przypisanych do poszczególnych kryteriów oceny oferty: cena – 100%
5. Wykaz dokumentów oraz oświadczeń niezbędnych do złożenia wraz z ofertą:
- dokumenty potwierdzające posiadanie odpowiednich uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności,
- oświadczenie Wykonawcy o dysponowaniu odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
Oferta cenowa powinna zawierać cenę za obiad szkolny ( kwotę łączną oraz osobno cenę zupy oraz cenę drugiego dania) netto i brutto łącznie z podatkiem VAT. Zgodnie z treścią oferty, ceny powinny uwzględniać wszystkie koszty wykonania zamówienia:
- przygotowanie i wartość posiłku,
- koszt transportu i wydania obiadu,
- dostarczenie naczyń, ich odbiór oraz ich umycie i wyparzenie,
- odbiór odpadów.
Cena nie może ulec zmianie przy zakupie realizowanym do dnia 30 grudnia 2022 roku.
6. Osoby uprawnione do kontaktu:
Krzysztof Krzyżaniak-dyr.,
Marzena Stachowiak-kier.gosp.
adres email: kontakt@soszw.edu.pl
7. Ofertę należy przekazać w terminie do dnia: 18.08.2022r. do godz. 14.00.
8. Ofertę można:
- przesłać pocztą (w tym kurierem) na adres:
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy ul. św. Jana Pawła II 6b, 64-400 Międzychód
- przesłać e-mailem na adres: kontakt@soszw.edu.pl
- dostarczyć osobiście do sekretariatu Zamawiającego
9. Termin otwarcia ofert: 19. sierpnia 2022r.
10. Zamawiający dokona wyboru oferty Wykonawcy, w oparciu o ww. kryteria oceny ofert.
W przypadku wybrania Państwa oferty zostaną Państwo poinformowani odrębnym pismem o wyborze wykonawcy/o terminie przeprowadzenia negocjacji/warunkach podpisania umowy.
Załączniki do pobrania
Ogłoszenie do pobrania | ||||
---|---|---|---|---|
1 | ||||
2 | Catering zapytanie cenowe SOSzW.docx (DOCX, 20.KB) | 2022-08-05 12:31:31 | 20.KB | 147 razy |
Metadane - wyciąg z rejestru zmian
Akcja | Osoba | Data |
---|---|---|
Dodanie dokumentu: | Krzysztof Krzyżaniak | 05-08-2022 12:24:47 |
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: | Krzysztof Krzyżaniak | 05-08-2022 |
Ostatnia aktualizacja: | Krzysztof Krzyżaniak | 05-08-2022 12:32:00 |