Logo BIP Logo ePUAP
Biuletyn Informacji Publicznej
herb jednostki
Specjalny Ośrodek Szkolno -Wychowawczy w Międzychodzie
System eBoi

eBoi
Jak załatwić sprawę?

System eWrota

eWrota
BIPy jednostek organizacyjnych.

Świadczenie usług cateringowych - obiady szkolne dla Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Międzychodzie

Międzychód, 08.08.2022

                                                                                  

 

 

Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy

 ul. św. Jana Pawła II 6b

 64-400 Międzychód

 

 

Zapytanie cenowe dla zamówienia publicznego o wartości nieprzekraczającej

równowartości 130.000,00zł

na świadczenie usług cateringowych obiadów szkolnych dla Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Międzychodzie

 

 

W związku z prowadzonym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego
o wartości nieprzekraczającej równowartości 130.000,00zł Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Międzychodzie zwraca się z prośbą o przedstawienie oferty cenowej wykonania zamówienia obejmującego i uwzględniającego poniższe wymagania:

 

1. Przedmiot zamówienia/opis:

Przedmiotem zapytania jest przygotowanie obiadu szkolnego na rzecz Zamawiającego, w tym przygotowanie, dostarczanie i wydanie podczas przerwy obiadowej w godz. 13:05-13:25 obiadu wraz z zastawą stołową, dla ok. 30- 40 uczniów SOSZW w Międzychodzie. Posiłki obejmują: dwudaniowy obiad szkolny w formie: zupa plus drugie danie, posiłki można zamawiać osobno (tylko zupa lub drugie danie po wcześniejszym zgłoszeniu zapotrzebowania).

 

2. Warunki udziału w postępowaniu:

 

  1. Warunki dotyczące jakości i ilości przygotowywanych posiłków:
  1. zupa: gramatura nie mniej niż 250 ml i kaloryczność nie mniej niż 200 kcal,
  2. drugie danie: gramatura nie mniej niż 500 gram i kaloryczność nie mniej niż 700 kcal,
  3. jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu,
  4. potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
  5. w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone,
  6. do przygotowywania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych, dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz,
  7. umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli,
  8. zupy powinny być sporządzane na wywarze warzywno–mięsnym,
  9. posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.

 

  1. Warunki dotyczące uprawnień:

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania tj. posiadają aktualne zezwolenie - decyzję Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, stwierdzające spełnienie wymagań higieniczno-zdrowotnych do żywienia zbiorowego oraz możliwości prowadzenia cateringu.

 

  1. Warunki dotyczące transportu posiłków:

Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności). Transport posiłków powinien odbywać się w termosach termoizolacyjnych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania odpadów żywnościowych, termosów oraz ich mycia i wyparzania.

 

  1. Sposób zamawiania dostarczanych posiłków:

Liczba dostarczanych posiłków uzależniona będzie od frekwencji uczniów w Ośrodku, w związku z czym zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych obiadów w trakcie realizacji usługi. W przypadku zmniejszenia liczby żywionych osób, Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia mniejszej liczby obiadów,a Wykonawca nie będzie z tego tytułu dochodził żadnych roszczeń. Osoba wyznaczona przez Dyrektora Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Międzychodzie będzie przekazywała informację o przewidywanej liczbie posiłków telefonicznie w dniu dostawy do godziny 9.30. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia dziesięciodniowego jadłospisu, zawierającego m.in. informacje o wartości kalorycznej posiłków oraz występujących alergenach na 4 dni przed pierwszym dniem dostawy i każdym następnym dziesięciodniowym okresem żywienia, w celu akceptacji przez Kierownika SOSZW. Zamawiający w terminie do dwóch dni naniesie ewentualne poprawki, które Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa.

 

  1. Sposób podawania posiłków:
  1. wykonawca dostarcza  posiłki na określoną godzinę podaną przez Zamawiającego -standardowo 13:05-13:25,
  2. wykonawca dostarcza wraz z posiłkiem czystą, wyparzoną kompletną zastawę stołową, w szczególności sztućce, talerze, miski, kubki, szklanki, a także sprzęt kuchenny potrzebny do rozdzielenia obiadów,  obowiązkiem Wykonawcy jest codzienny odbiór  oraz dokładne mycie i wyparzenie naczyń,
  3. dystrybucją posiłków zajmować się będą pracownicy Wykonawcy
  4. odpady żywnościowe pozostałe po spożyciu posiłków są codziennie usuwane przez Wykonawcę.

 

  1. Zamawiający zastrzega sobie prawo do codziennej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków:
  • zupy - temperatura 75 °C (+/-3°C),
  • II danie - temperatura 65°C (+/-3°C),
  • dodatki (surówki itp.) 30°C (+/-20°C).

 

  1. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do:
  1. świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz.U. 2020 poz. 2021),
  2. do przestrzegania norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności,
  3. świadczenia usługi zgodnie z normami HACCP i zaleceniami Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

 

  1. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb uczestników, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (np. 3 posiłki z zaleceniami diety bezglutenowej, cukrzycowej uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików).

 

  1. Wykonawca wystawiać będzie faktury/rachunek za każdy miesiąc, zgodnie z faktycznie dostarczaną liczbą posiłków na podstawie przedłożonego do akceptacji Zamawiającemu załącznika, określającego liczbę osób dla których zamówiono i dostarczono posiłki w każdym dniu. Płatności przekazywane będą na wskazany numer konta w terminie do 21 dni, po przedłożeniu faktury lub rachunku (nie częściej niż raz na miesiąc)

 

  1. W czasie sytuacji epidemicznej związanej z SARS-CoV2 Zamawiający zastrzega sobie prawo do wyboru sposobu dostarczania posiłków w naczyniach jednorazowych lub hermetycznie zamkniętych bez ponoszenia dodatkowych kosztów.

3. Termin realizacji zamówienia:

Termin realizacji usług - od 02.września 2022r. do 30 grudnia 2022r. w dni robocze, tj. od

poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerwy świątecznej, dni ustawowo lub

dodatkowo wolnych od zajęć w SOSZW w Międzychodzie.

 

4. Informację o kryteriach/wagach punktowych lub procentowych przypisanych do poszczególnych kryteriów oceny oferty: cena – 100%

 

5. Wykaz dokumentów oraz oświadczeń niezbędnych do złożenia wraz z ofertą:

  1. dokumenty potwierdzające posiadanie odpowiednich uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności,
  2. oświadczenie Wykonawcy o dysponowaniu odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.

Oferta cenowa powinna zawierać  cenę za obiad szkolny ( kwotę łączną oraz osobno  cenę zupy oraz cenę drugiego dania) netto i brutto łącznie z podatkiem VAT. Zgodnie z treścią oferty, ceny powinny uwzględniać wszystkie koszty wykonania zamówienia:

 - przygotowanie i wartość posiłku,

 - koszt transportu i wydania  obiadu,

 - dostarczenie naczyń, ich odbiór oraz ich umycie i wyparzenie,

 - odbiór odpadów.

 

Cena nie może ulec zmianie przy zakupie realizowanym do dnia 30 grudnia 2022 roku.

 

6. Osoby uprawnione do kontaktu:

Krzysztof Krzyżaniak-dyr.,

Marzena Stachowiak-kier.gosp.
adres email: kontakt@soszw.edu.pl

7. Ofertę należy przekazać w terminie do dnia: 18.08.2022r. do godz. 14.00.

8. Ofertę można:

  1. przesłać pocztą (w tym kurierem) na adres:

Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy  ul. św. Jana Pawła II 6b, 64-400 Międzychód

  1. przesłać e-mailem na adres: kontakt@soszw.edu.pl
  2. dostarczyć osobiście do sekretariatu  Zamawiającego

9. Termin otwarcia ofert: 19. sierpnia 2022r.

10. Zamawiający dokona wyboru oferty Wykonawcy, w oparciu o ww. kryteria oceny ofert.

 

W przypadku wybrania Państwa oferty zostaną Państwo poinformowani odrębnym pismem o wyborze wykonawcy/o terminie przeprowadzenia negocjacji/warunkach podpisania umowy.

 

 

 

 

 

Załączniki do pobrania

Ogłoszenie do pobrania
1 Catering zapytanie ofertowe SOSzW.docx (, ) 2022-08-05 12:24:47 0 razy
2 Catering zapytanie cenowe SOSzW.docx (DOCX, 20.KB) 2022-08-05 12:31:31 20.KB 147 razy

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Akcja Osoba Data
Dodanie dokumentu: Krzysztof Krzyżaniak 05-08-2022 12:24:47
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: Krzysztof Krzyżaniak 05-08-2022
Ostatnia aktualizacja: Krzysztof Krzyżaniak 05-08-2022 12:32:00